Mouchref Tapas & Mezzes


Recepten

Omeletrolletjes met rucola en mozzarella

In 10 min iets heerlijks op tafel

VOORGERECHT – 10 MINUTEN – 4 PERSONEN

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 2 eetlepels basilicumpesto (zelf gemaakt of uit een potje)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram rucola
  • 75 gram mozzarella
  • 50 gr pijnboompitten, geroosterd
  • peper en zout 

Bereiding

Klop de eieren samen met de melk, zout en peper los in een kom. Verhit de olijfolie in een pan en schenk het eiermengsel hier in en bak de omelet aan 2 kanten bruin. Bestrijk de omelet aan de bovenzijde met de pesto, verkruimel de mozzarella er over en bestrooi met pijnboompitten en rucola. Rol de omelet daarna voorzichtig op en snijd in plakken, zet eventueel vast met een prikkertje.

Patatas bravas

Spaanse tapas van pittige gefrituurde aardappeltjes

VOORGERECHT – 20 MINUTEN + 30 WACHTTIJD– 4 PERSONEN 

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 eetl sambal asli saus
  • Snufje zout
  • Olie om te frituren 

Bereiding

Schil de aardappelen en was ze. Dep droog en snijd in blokjes. Verhit de frituurolie tot ongeveer 150 graden en bak de aardappeltjes ongeveer 4 min voor. Haal ze daarna uit het vet en laat ze afkoelen. Als je de aardappeltjes gaat afbakken verhit je de olie op ongeveer 180 graden bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de aardappeltjes in een kom of schaal en roer (naar smaak) de sambal asli saus er door.

Ansjovis met olijven

Tapashapje met de frisse smaak van limoen

VOORGERECHT – 10 MINUTEN – 4 PERSONEN

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 100 gr bakje ansjovis
  • 150 gr olijven

Bereiding

Snijd de limoen in stukjes zonder schil. Snijd de anchovies door de helft in de lengte. Wikkel de ansjovis om de olijven en prik ze vast met een prikker. Serveer ze samen met de limoen in een schaaltje.

Meloen met serranoham

Heerlijke combi die niet weg te denken is uit de Spaanse keuken

VOORGERECHT – 5 MINUTEN – 4 PERSONEN 

Ingrediënten

  • 1 galiameloen
  • 150 g serranoham
  • 4 druiven 

Bereiding

Snij de meloen doormidden en schep de zaadjes eruit. Snijd elke helft in de lengte in stukken. Wikkel elk plakje meloen in een stukje ham en leg er een druif op

Tomaatjes met guacamole

Tapas gerecht met een Mexicaans tintje

VOORGERECHT – 20 MINUTEN – 4 PERSONEN

 Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • zout en peper
  • 1 limoen
  • 1 takje koriander
  • 12 cherrytomaatjes 

Bereiding

Schil de avocado en snijd in kleine blokjes. Hak ook de ui en rode peper fijn en meng dit samen met de avocado in een kom. Pers de knoflook en de limoen boven de kom uit en doe de crème fraiche er bij. Snijd de koriander fijn en roer door het mengsel. Voeg peper en zout toe naar smaak. Snijd de bovenste helften van de cherrytomaatjes en hol ze uit met een lepeltje. Snijd ook een dun plakje van de onderkant af zodat het tomaatje stevig blijft staan. Vul de uitgeholde tomaatjes met de guacamole en garneer eventueel met een stukje tomaat of verse peterselie.

Courgette rolletjes

Rollen... en smikkelen maar

Voorgerecht - 15 minuten + 10 oventijd - 4 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie
  • 1 bakje roomkaas

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de courgette en snijd met een kaasschaaf dunne plakken courgette in de lengte. Dep ze droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout. Leg op elke reep een schepje roomkaas en rol ze op. Leg ze in een ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal ongeveer 10 min in de oven

Druiven met brie prikker

Met deze prikkers gegarandeerd succes op je feestje

VOORGERECHT – 15 MINUTEN – 4 PERSONEN

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood (met voorkeur stevig brood)
  • Rasp van 1 citroen
  • 100 gr brie
  • 24 witte en 24 rode druiven
  • Scheut olijfolie

Bereiding

Meng de olie met de citroenrasp in een kommetje. Snijd het brood in blokjes en bestrijk deze met de citroenolie. Zet een pan op hoog vuur en bak de stukjes brood in een paar minuten goudbruin. Snijd het stuk brie in ongeveer even grote stukken als het brood. Begin met 2 rode druiven aan een prikker te rijgen gevolgd door een stuk brie en brood en sluit af met 2 witte druiven.